FAKTA: Enlige på tålt ophold skal væk fra Kærshovedgård

Del artiklen:
Regeringen vil flytte omkring 130 af de 257 personer, der nu bor på Kærshovedgård. De skulle efter planen til Langeland. Men da den plan er skrottet, bliver de boende, indtil der er fundet en anden løsning. (Arkivfoto).
Fotograf: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Der bor 257 personer på Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland, men ingen børn. Læs mere om det her.

Af NB-Kommune,

Regeringen droppede tirsdag aften planer om at oprette et nyt udrejsecenter på Langeland.

Dermed må de 130 beboere, som skulle flytte ind på det nye udrejsecenter for kriminelle udlændinge og personer på tålt ophold, blive boende, hvor de bor nu: på Kærshovedgård i Midtjylland.

Kærshovedgård er et udrejsecenter for afviste asylansøgere, personer, der er udvist ved dom, samt personer på tålt ophold.

Læs mere om udrejsecenteret her:

* Det nuværende Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland blev etableret i 2016 af den daværende V-regering med opbakning fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance.

* Centeret er for enlige voksne mænd og kvinder – der er altså ingen børn. De fleste er afviste asylansøgere, der ikke medvirker til hjemsendelse.

* I november 2018 var det en del af finanslovaftalen for 2019 mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti, at der skulle laves et udrejsecenter på øen Lindholm nær Stege.

* Den plan skrottede den nuværende S-regering, da den kom til. I stedet lovede den at finde et andet sted.

* Det er enlige personer på tålt ophold og udlændinge, der er udvist på grund af fare for statens sikkerhed eller som følge af kriminalitet, der skal flyttes fra Kærshovedgård. Det skal være med til at aflaste området.

* Tålt ophold er en status, personer får, hvis de ikke har lovlig opholdstilladelse i Danmark men heller ikke kan udvises. Det kan være, fordi de risikerer forfølgelse eller overgreb, hvis de hjemsendes.

* Regeringen vil flytte omkring 130 af de 257 personer, der nu bor på Kærshovedgård. De skulle efter planen til Langeland. Men da den plan er skrottet, bliver de boende, indtil der er fundet en anden løsning.

Kilder: Udlændinge- og Integrationsministeriet, Kriminalforsorgen, Ritzau.

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her