Kommunernes skattegrundlag nedjusteres med 1,6 milliarder kroner

Del artiklen:
Finansministeriets embedsmænd forventer, at kommunernes beskatningsgrundlag i 2022 bliver lidt lavere end tidligere forventet.
Finansministeriets embedsmænd forventer, at kommunernes beskatningsgrundlag i 2022 bliver lidt lavere end tidligere forventet. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen nedjusterer kommunernes beskatningsgrundlag med 1,6 mia. kr. i 2022. Det giver kommunene et lidt større bloktilskud.

Af Arne Ullum, [email protected]

Finansministeriet forventer nu, at kommunerne i 2022 vil have et beskatningsgrundlag på i alt 1.085,6 milliarder kroner, og det er et fald på 1,6 milliard kroner siden prognosen i december.
Dermed er den forventede vækst i forhold til 2021 faldet fra 1,5 procent til 1,4 procent.

Kommunerne bliver kompenseret for tabet via bloktilskuddet og derfor vil det ikke påvirke den samlede kommuneøkonomi, men det kan give mindre forskydninger mellem kommunerne.

Prognosen har nedjusteret det samlede beskatningsgrundlag for kommunerne i 2020 med et lidt større beløb – 3,1 milliarder kroner – men det er også uden betydning for langt størstedelen af kommunerne, som valgte budgetgarantien i 2020.

null

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her