Se, hvem der har fået de største skattelettelser og stigninger siden KV17

Del artiklen:

Skatteministeriet har nu gjort op, hvilke kommuner der har hævet og sænket skatten mest i den snart afsluttede valgperiode. Se tallene her.

Af Caroline Thorup Staghøj, Studentermedhjælper, [email protected]

Når kommunalvalgkampen for alvor går igang, vil diskussionen og udviklingen i den kommunale skat være vendt på hovedet i mange kommuner.

I mange yderkommuner vil vælgerne kunne glæde sig over, at de i 2021 har en markant lavere skat end sidst de sad til valgmøde i 2017, mens borgerne i de traditionelle lavskattekommuner i Nordsjælland skal forholde sig til usædvanlige skattestigninger.

Forklaringen på det historiske skifte er udligningsreformen fra foråret 2020, som efterlod de traditionelle lavskattekommuner i Nordsjælland med en solid regning, mens mange traditionelle højskattekommuner i mange tilfælde både fik en udligningsgevinst og støtte til at sænke skatten.

Nedenunder kan du se, hvor store ændringer i den disponible indkomst, som borgerne har oplevet som følge af kommunale skatteændringer, når man også indregner den sænkning af bundskatten, som de seneste år har kompenseret for kommunale skattestigninger.

Under kortet kan du se tabel med alle data.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her