Kæmperegning for brud på nichemedies ophavsret

Del artiklen:
"Vi tilbyder nu vores kunder, at de kan få en garanti mod at blive mødt med kæmperegninger for brud på vores ophavsret," oplyser chefredaktør for NB-Medier, Arne Ullum. - Foto: Caroline Ryberg Albæk/NB-Medier

En kæmpe regning til Forsvarsministeriet for ulovligt at videresende et nichemedies artikler har skabt frygt for lignende opsigtsvækkende regninger i kommuner, regioner og ministerier. NB-Medier tilbyder nu kunderne garanti mod lignende sager.

Forsvarsministeriet har som led i et forlig betalt nichemediet Olfi 285.000 kroner for ulovlig deling af mediets artikler i form af PDF-kopier til medarbejdere i ministeriet, som ikke havde abonnement. 

Det har affødt en del henvendelser til NB-Medier, som blandt andet udgiver NB-Økonomi, NB-Kommune, NB-Beskæftigelse og OPS-Indsigt, fra abonnenter, som frygter, at de har overtrådt ophavsretsloven ved at videresende artikler på mail.

NB-Medier har derfor besluttet at give alle kunder, som tegner de korrekte abonnementer fremadrettet en garanti mod at ende i en sag som den i Forsvarsministeriet i forhold til eventuelle tidligere brud på ophavsretten.

“Jeg tror ikke, at nogen af vores abonnenter bevidst har brudt ophavsretsloven, og derfor vil vi ikke rejse sager mod abonnenter, som af vanvare har haft en praksis med for eksempel at sende artikler med særlig interesse for en kommune eller en organisation rundt i organisationen,” siger NB-Mediers chefredaktør Arne Ullum.

NB-Medier tilbyder derfor sine kunder en garanti mod krav om betaling for ophavsret bagudrettet, hvis de får tilpasset deres abonnementer til de, som rent faktisk læser NB-Mediers artikler.

Samtidig præciserer NB-Medier i sine abonnementsbetingelser, at abonnenter har tilladelse til lejlighedsvis at vedlægge vores artikler til sagsfremstillinger, som alene sendes til f.eks. et byråd eller et udvalg. (Herunder accepterer NB-Medier også for kommuner, at disse bilag ligger på kommunens hjemmeside under de normale dagsordner og bilag).

“Det er en del af NB-Mediers mission at kvalificere den offentlige debat og stillingtagen til de emner, som vi skriver om, og derfor vil vi ikke lade ophavsretten stå i vejen for, at vores artikler i konkrete og enkeltstående tilfælde bliver brugt til at kvalificere en beslutning,” siger Arne Ullum.

Hvis man som abonnent på et eller flere af NB-Mediers platforme er i tvivl om, hvorvidt man overholder lovgivningen i forhold til ophavsret, så er man velkommen til at kontakte chefredaktør Arne Ullum

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her