Nyt parti vil skrælle kommunalt lag af chefer væk

Del artiklen:
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv)
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv) - Foto: Hørsholm Kommune

Valgkampen er skudt i gang i nordsjællandsk kommune: Byrådsmedlem foreslår at spare kommunale ledere bort i stedet for at spare på børn og ældre.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Der har de senere år været sparet alt for meget på hjemmehjælperne og pædagogmedhjælperne og på rengøringen. Nu kan det tid til at se andre veje, nemlig opad, når Hørsholm Kommune skal finde 30 millioner kroner for at få budget 2022 til at gå op.

Sådan lyder det i et forslag fra det nye parti i Hørsholm, SocialKonservative, som har det tidligere mangeårige Konservative byrådsmedlem Thorkild Gruelund i spidsen,

Han mener ikke, at der længere skal spares ‘på gulvet’, men på ledelsesniveau i kommunens administration. Det skriver Sjællandske Medier.

I sit spareforslag vil han skære laget med otte centerchefer væk og i stedet uddelegere mere ansvar og selvforvaltning til den enkelte institutionsleder. Det vil give en besparelse på 10 millioner kroner, mener han.

“Jeg har svært ved at acceptere, at vi nu skal til at skære otte-ni millioner på ældre- og handicapområdet og seks-syv millioner på børne- og skoleområdet, når jeg mener, at vi kan få mere for skattekronerne ved at fjerne vores funktion med centerchefer, som jo var en ledelsesfunktion, vi fik indført for 10-11 år siden, men som vi jo førhen klarede os fint uden,” siger Thorkild Gruelund til Sjællandske Medier.

Borgmester Morten Slotved (K) vil gerne tale ledelsesstruktur i organisationen med SocialKonservative:

“Men jeg tror ikke på, at man kan fjerne et ledelsesniveau på otte centerchefer og så bare hente en direktør mere ind. Hørsholm ligger allerede lavt på ledelsesomkostninger i forhold til på landsplan, men det er altid en spændende diskussion, og en organisation skal hele tiden være optimal,” siger Morten Slotved til Sjællandske Medier.

Hele spareforeslaget vil ifølge SocialKonservative kunne bringe kommunens udgifter ned med i alt 20 millioner kroner.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her