Forskellen i sygefravær mellem kommunerne falder

Del artiklen:

Mens kommuner med et højt sygefravær har haft et fald i antallet af sygedage, så er det gået modsat hos de kommuner, som i 2017 havde et lavt sygefravær.

Af Arne Ullum, [email protected]

Forskellen i sygefraværet mellem kommunerne er faldet siden 2017. Det skyldes, at kommuner med et højt sygefravær har nedbragt det gennemsnitlige antal sygedage, mens kommuner med et lavt sygefravær generelt har haft et stigende sygefravær.

“Resultatet kan være et udtryk for, at man har sat ekstra fokus på at nedbringe sygefraværet i de kommuner, hvor sygefraværet tidligere har været højere, end man kunne forvente på baggrund af rammevilkår, og at man måske ikke på samme måde har haft denne opmærksomhed i de kommuner, hvor sygefraværet i 2017 var på et lavere niveau, end man kunne forvente på baggrund af rammevilkår,” hedder det i konklusionen til en større analyse af sygefraværet fra Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkenhed.

Et godt eksempel på tendensen er Favrskov Kommune, som i 2017 havde et sygefravær på 11,5 dage, og det er lykkedes kommunen at nedbringe det med hele 13,4 procent. Modsat havde Haderslev i 2017 et lavt sygefravær på bare 10,8 dage, men det er siden steget med 20,8 procent til 13 dage i 2019.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her