Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Del artiklen:
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm. - Foto: Bornholms Regionskommune

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Det bliver den erfarne lokalpolitiker, nuværende borgmester og læge, 71-årige Thomas Thors, der kommer til at stå øverst på Socialdemokratiets navneliste, når der til november er kommunalvalg på Bornholm.

Socialdemokraterne på øen har lige været til urafstemning om, hvem der skulle være partiets spidskandidat ved KV21. Her fik Thomas Thors 66 procent af stemmerne. Modkandidaten, tidligere medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet 67-årige Claus Larsen-Jensen, måtte tage til takke med 34 procent af stemmerne. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ny og erfaren på samme tid

Thomas Thors er både ‘ny i job’ og så alligevel erfaren som borgmester på Bornholm. Han afløste Winni Grosbøll på posten ved årsskiftet, da hun satte sig i direktørstolen i Friluftsrådet. Thomas Thors har stor erfaring at trække på, da han var borgmester først i daværende Rønne Kommune 1996-2003 og så i den fusionerede storkommune Bornholms Regionskommune fra 2003-2005.

Thomas Thors havde nogle år uden for lokalpolitik, men stillede så op igen og blev valgt ved KV17.

Thomas Thors er af uddannelse læge og har arbejdet som sådan.

Lokalt engagement

Der er 283 stemmeberettigede medlemmer hos Socialdemokratiet på Bornholm, og af dem valgte 236 at deltage i urafstemningen.

Det svarer til 83 procent og er meget tilfredsstillende, mener partiets lokale formand Annette Stæhr.

“Det tyder på et stort engagement og vigtigheden af valg af spidskandidat,” lyder det fra Annette Stæhr i en pressemeddelelse.

Fakta – sådan fordelte stemmerne sig

Thomas Thors: 154 stemmer (66 procent)
Claus Larsen-Jensen: 78 stemmer (34 procent)
Blanke: 4
Kilde: Socialdemokratiet 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her