Sådan flyttede danskerne mellem kommunerne i 2020

Del artiklen:

Mens Københavns Kommune havde landets største nettofraflytning i 2020, havde Aalborg Kommune den største nettotilflytning. Se flytninger i alle kommuner, her.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk

Danmarks befolkning bevæger sig overordnet set længere mod øst, og alle kommuner langs den jyske vestkyst havde en nettofraflytning i 2020. Til gengæld havde alle sjællandske kommuner udenfor hovedstadsområdet – på nær Ringsted – nettotilflytning i 2020.

Det viser NB-Økonomis opgørelse over danskernes flyttemønstre, som er lavet på baggrund af nye 2020-tal fra Danmarks Statistik.

Kortet viser en meget klar geografisk tendens, hvor langt de fleste jyske kommuner har fraflytning, mens få østjyske kommuner har stor tilflytning. På Sjælland er den overordnede tendens, at folk flyttede væk fra hovedstaden, hvor særligt kommunerne mod syd og vest havde stor nettotilflytning.

Fyn havde generelt en pæn nettotilflytning, hvor kun Assens, Nordfyns og Langeland kommuner havde en lille nettofraflytning.

Aalborg Kommune løber med førstepladsen over den største nettotilflytning i 2020, med et plus på 1.339 personer. I alt har 12.062 skiftet til et aalborgensisk postnummer i 2020, mens 10.723 personer er flyttet fra kommunen.

Dermed slår Aalborg Danmarks næststørste kommune, Aarhus Kommune, med et mulehår. Aarhus Kommune havde en nettotilflytning på 1.246 personer.

I den anden ende af listen ligger Københavns Kommune med den klart største nettofraflytning. Samlet havde kommunen et minus på antal til- og fraflyttere på 3.412 personer. Frederiksberg Kommune, som omkranses af København, indtager den negative andenplads med en nettofraflytning på 1.382 personer.

Dermed ligger de to københavnske kommuner langt fra listens tredjeplads over største nettofraflytning, som går til Kolding Kommune med et nettotal på -463 personer.

I alt var der 352.699 personer, der flyttede fra en dansk kommune til en anden i løbet af 2020.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her