Københavnerne strømmer ud af byen – her flytter de hen

Del artiklen:

49.112 personer – flere end nogensinde – er flyttet fra København til andre danske kommuner i løbet af 2020. Se i artiklen her, hvor de er flyttet hen.

Af Peter Risager, [email protected]

Aldrig før er så mange mennesker flyttet ud af København som i 2020, hvor stigende boligpriser, corona og lukkede arbejdspladser tilsyneladende gjorde det mere attraktivt end nogensinde før at rive storbyens teltpløkker op og flytte væk fra byen.

Det viser en opgørelse over danskernes flyttemønstre, som er foretaget af NB-Økonomi. Udflyttede københavnere regnes i denne sammenhæng som personer, der er flyttet fra København, Frederiksberg, Taarnby og Dragør til en anden dansk kommune.

Det er sandsynligvis en kombination af flere ting, at så mange vælger Hovedstaden fra, men for langt de fleste fraflyttere i 2020 skulle de ikke køre flyttebilen over mange kommunegrænser, før de var nået frem til deres nye hjem.

Tallene viser, at over 80 procent af alle fraflyttede københavnere er flyttet til en anden sjællandsk kommune. Kun 13,7 procent er flyttet til Jylland, hvor Aarhus Kommune har taget imod knap en tredjedel af dem.

Gentofte Kommune indtager førstepladsen over flest tilflyttede københavnere i 2020, hvor hele syv procent af de fraflyttede byboere er flyttet lige nord for grænsen til Københavns Kommune. Gentoftes nabokommune, Gladsaxe, indtager andenpladsen på listen, og har taget imod 5,3 procent af de fraflyttede københavnere.

Selvom tendensen overordnet er, at jo længere man kommer væk fra København, jo færre er flyttet til kommunen fra København i 2020, så bryder en håndfuld sydsjællandske kommuner med tendensen.

Et bælte af sydsjællandske kommuner – fra Slagelse i vest til Vordingborg og Guldborgsund i øst – er åbenbart mere attraktive end naboerne umiddelbart mod nord, hvor kortet viser, at de fraflyttede Københavnere foretrækker at rejse længere mod syd, fremfor at flytte til Stevns, Faxe, Ringsted, Sorø og Kalundborg kommuner.

Se i kortet herunder, hvor mange fraflyttede københavnere, der er flyttet til hver af de danske kommuner i 2020.
 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her