Første måling i 2021: Godt en fjerdedel flere ledige under coronakrisen

Del artiklen:

Rettelse: Den første oversigt fra STAR over arbejdsløsheden i kommunerne i det nye år er fra 3. januar. Den viser, at der er stor forskel på, hvor meget coronakrisen har betydet for ledigheden i kommunerne. Se din kommune her.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Rettelse: Den 12.1. udgav vi et Danmarkskort og en tabel over stigningen i ledigheden i de enkelte kommuner med de forkerte tal. Vi har derfor både skrevet artiklen om og indsat de rigtige tal. De fremgår af kort og tabel nedenfor. Artiklen hed ‘Godt en fjerdedel flere ledige er tilmeldt Jobnet under coronakrisen’. Det tal er korrekt, mens tallene for kommunerne var forkerte. Vi beklager fejlen, hsk. 

De røde pletter på kortet nedenfor viser, hvilke områder der er hårdest ramt af stigningen af arbejdsløse under coronakrisen.

Nedlukningen af Københavns Lufthavn har sendt Dragør og Taarnby kommuner i toppen af listen med mere end en fordobling af ledigheden fra 1. januar 2020 til 3. januar 2021.

For hele landet registrerede Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering den 3. januar en stigning i ledige på 26,3 procent. Dermed er ledigheden faldet med ni procentpoint, siden den toppede for fem måneder siden, da coronaledigheden var på 35,3 procent den 2. august sidste år.

De mørkeblå kommuner er kommet bedst igennem. Samsø har som eneste kommune haft et fald i ledigheden på fire procent.

NB-Beskæftigelse kan du se tabel med alle tal fra kortet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her