Lange ventetider i tandplejen koster kassen: Skal dækkes som coronaudgift

Del artiklen:
Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv)
Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv) - Foto: Vibeke Toft/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Borgmester håber på, at kommunens ekstraudgifter til nyansættelser i tandplejen kan kompenseres fra staten som ekstraordinær coronaudgift.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

10 måneder. Så længe må børn og unge mellem 0 og 18 år vente på et tandeftersyn.

Sådan er det i Vejen Kommune. Puklen skyldes coronapandemien, og derfor har byrådet netop godkendt en tillægsbevilling på 1,45 mio. kr. for at få ventetiden bragt betragteligt ned.

Det skriver JydskeVestkysten.

“Vi har fundet pengene, for det går jo ikke med så lange ventetider. Vi håber så, at få den ekstra bevilling godkendt som en ekstraordinær covid-19-udgift, så vi kan få beløbet refunderet fra centralt hold,” siger borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V) til avisen.

Læs også:
Bemærkelsesværdig forskel på kommunernes opgørelser af udgifter til covid-19

De ekstra penge skal bruges på blandt andet at ansætte flere medarbejdere i tandplejen og øgede lønudgifter for overarbejde, og målet er inden for det kommende år at få bragt ventetiden ned på tre måneder.

Den lange ventetid er kritisk, lyder argumentationen fra tandplejens ledelse. Det gælder især for børn i familier med sociale udfordringer:

“Her kan det ramme børnene særligt hårdt. På nuværende tidspunkt opfylder tandplejen ikke de nationale kliniske retningslinjer for diagnostiske undersøgelser,” står der i sagsfremstillingen, som kommunen altså nu har imødekommet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her