Trods corona: Nu vil offentligt ansatte påskønnes

Del artiklen:
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA.
Omsorgs-medarbejdere i det offentlige - blandt andre sosu'er og sygeplejersker - forventer, at de kan få en mærkbar fremgang i løn- og arbejdsvilkår. Og vi har krav nok, oplyser Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA. - Foto: Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

I dag lyder startskuddet til forhandlinger om overenskomster for alle offentlige ansatte. Selvom økonomien er i corona-knæ, vil fagbevægelsen have forbedringer for blandt andre sosu’er og sygeplejersker, siger topfigur.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Selv om Danmark befinder sig i en historisk stor krise, så giver det ikke færre krav fra de offentligt ansatte til de kommende overenskomstforhandlinger.

Det fortæller Mona Striib, som er formand for Forhandlingsfællesskabet, der repræsenterer de ansatte i kommuner og regioner, på et videomøde tirsdag.

Videomødet har fungeret som en slags optakt til de overenskomstforhandlinger, der skal munde ud i nye aftaler om løn og arbejdsvilkår i 2021.

– Selv om OK21 ligger lidt i coronaens skygge, så har det ikke skortet på vores ønsker og kreativitet i en treårig overenskomstaftale.

– Vi mangler ikke krav. Vi er bevæbnet med ret mange krav, siger Mona Striib, der ud over at være formand for Forhandlingsfællesskabet også er formand for fagforbundet FOA.

De kommende overenskomstforhandlinger kommer til at vedrøre cirka 745.000 offentligt ansatte i kommuner, regioner og staten.

I løbet af tirsdag eftermiddag bliver der udvekslet krav mellem på den ene side fagbevægelsen og på den anden KL og Danske Regioner. 

/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her