Borgmester vraget af sit eget parti

Del artiklen:
Borgmestertiden lakker mod enden for Ole Bjørstorp (S) i Ishøj. Han er netop blevet vraget som spidskandidat ved KV21.
Borgmestertiden lakker mod enden for Ole Bjørstorp (S) i Ishøj. Han er netop blevet vraget som spidskandidat ved KV21. - Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Ishøj Kommune skal have ny borgmester. Det står fast, efter at borgmester Ole Bjørstorp er blevet vraget som Socialdemokratiets lokale spidskandidat ved KV21. Medlemmerne foretrækker i stedet Merete Amdisen.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

Landets ældste og længstsiddende socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp må indstille sig på, at han efter 20 år som borgmester i Ishøj ikke får en periode mere.

Ole Bjørstorp har netop tabt en urafstemning blandt Socialdemokratiets lokale medlemmer om at blive spidskandidat ved kommunalvalget om et år. Ifølge Ekstra Bladet fik Ole Bjørstorp 96 stemmer, mens byrådsmedlem Merete Amdisen fik 206 stemmer. Den tredje kandidat Anelise Madsen fik 67 stemmer.

Socialdemokratiet har med 11 medlemmer i byrådet absolut flertal i kommunen på den københavnske vestegn. Sejren til Merete Amdisen er derfor med stor sandsynlighed ensbetydende med, at hun bliver Ishøjs næste borgmester.

“Det har været et forløb, der har strakt sig over næsten et år, og jeg er glad og lettet over, at det nu er afsluttet. Det betyder, at vi kan komme i gang med den vigtigste opgave, nemlig at sikre Socialdemokratiets flertal i Ishøj Byråd,” skriver Merete Amdisen på Facebook.

Der har længe været stor uro blandt de socialdemokratiske byrådsmedlemmer i Ishøj og i den lokale partiforening. Byrådsgruppen er angiveligt delt med seks, som støtter Ole Bjørstorp, og fem på Merete Amdisense hold. Uenighederne førte tidligere på året til en maraton-generalforsamling i partiforeningen, som strakte sig over otte timer med kampvalg om flere poster. 

“Min første opgave som borgmesterkandidat vil være, at tage initiativ til, at vi får genetableret en god og tillidsfuld samarbejdskultur, hvor der er plads til alle,” skriver Merete Amdisen på Facebook. 

Borgmester Ole Bjørstorp er 74 år og blev valgt til kommunalbestyrelsen i Ishøj i 1982. Han overtog borgmesterposten efter Per Madsen i januar 2001.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her