Venstreborgmestre klarer sig markant bedre end andre i benchmark

Del artiklen:
Lemvig er den kommune, som ifølge NB-Økonomis benchmarkindikator har klaret sig bedst af alle. Lemvigs borgmester Erik Flyvholm er fra Venstre, og det e rbemærkelsesværdigt, at netop de Venstre-ledede kommuner generelt ligger ti placeringer bedre i benchmark end kommuner med Socialdemokratiske borgmestre.
Lemvig er den kommune, som ifølge NB-Økonomis benchmarkindikator har klaret sig bedst af alle. Lemvigs borgmester Erik Flyvholm er fra Venstre, og det e rbemærkelsesværdigt, at netop de Venstre-ledede kommuner generelt ligger ti placeringer bedre i benchmark end kommuner med Socialdemokratiske borgmestre.

Bare tre socialdemokratiske borgmestre kan blande sig i top femten over de kommuner, som har klaret sig bedst i benchmark. Alle de øvrige pladser sætter Venstre sig tungt på med Lemvig i spidsen.

Af Arne Ullum, [email protected]

Når borgmestrene fra landets kommuner på et tidspunkt igen mødes over en øl i foyeren til Aalborg-hallerne, så er Venstre-borgmestrene godt rustet til at drille kollegerne fra de øvrige partier, hvis snakken falder på benchmark.

En gennemgang af 12 benchmark viser, at kommuner med en borgmester fra Venstre i gennemsnit har ligget ti placeringer bedre end deres kolleger fra de øvrige partier.

Ud af de femten bedst placerede kommuner er alle pånær tre ledet af en Venstremand. En socialdemokratisk borgmester H. C. Østerby fra Holstebro kan bryste sig af, at han med en andenplads forhindrer V-borgmestrene i at sætte sig på på alle tre podiepladser.

De to øvrige borgmestre fra Socialdemokratiet, som kan blande sig i top femten, er Struers Niels Viggo Lynghøj og Middelfarts Johannes Lundsfryd Jensen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her