Pædagogers sygefravær stiger mest i konservativt og socialdemokratisk ledede kommuner

Del artiklen:
Pædagogernes sygefravær er steget mest i de konservativt ledede kommuner, mens sygefraværet hos pædagogerne er væsentligt lavere i V-kommuner.
Pædagogernes sygefravær er steget mest i de konservativt ledede kommuner, mens sygefraværet hos pædagogerne er væsentligt lavere i V-kommuner. - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Pædagogerne er mindre end halvt så meget syge i Lemvig end i Ballerup. Og så er pædagogernes sygefravær steget markant mindre i kommuner med en Venstre-borgmester. Se alle tallene her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Mens sygefraværet blandt det pædagogiske personale i Lemvig sidste år faldt med 5,25 dage til bare 8,4 dage om året, så steg det i Middelfart med 6,83 dage til 18,18 dage om året. Det fremgår af Danmarks Statistiks opgørelse af det kommunale sygefravær i 2019 fordelt på arbejdsfunktioner.

Pædagogernes sygefravær er særligt interessant af to årsager. Dels er det den gruppe, hvor sygefraværet er steget mest, dels tæller det meget i den samlede statistik, fordi det er en stor medarbejdergruppe.

På landsplan steg pædagogernes sygefravær med 0,89 dag til 15,6 dag pr. fuldtidsansatte. Det laveste sygefravær var i Lemvig med 8,4 dage, mens det højeste var i Ballerup med 19,5 dage.

Pædagogerne bliver mindre syge i Venstre-ledede kommuner

Der er en bemærkelsesværdig forskel i både niveauet for sygefravær og i udviklingen i sygefraværet afhængig af borgmestrenes partifarve.

I kommuner med en Venstre-borgmeser er sygefraværet blandt pædagogerne kun steget med 0,02 dag, mens det er steget med 0,97 dag i S-ledede kommuner og med hele 2,16 dag i Konservativt ledede kommuner.

Det betyder, at en pædagog i V-kommunerne var 0,5 dag mindre syg i 2019 sammenlignet med S-ledede kommuner og hele 1,7 dag sammenlignet med K-ledede kommuner.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her