Frikommuneforsøg skudt i gang med virtuelt håndslag

Del artiklen:
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) til virtuelt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og de seks øvrige borgmestre i frikommuneforsøget.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) til virtuelt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og de seks øvrige borgmestre i frikommuneforsøget. - Foto: Esbjerg Kommune

Regeringens frikommuneforsøg blev torsdag sat i værk ved virtuelt møde mellem statsministeren og de syv udvalgte kommuners borgmestre.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

Torsdag var dagen, hvor regeringens frikommuneforsøg på dagtilbuds-, folkeskole- eller ældreområdet skulle sættes i gang med et fællesmøde med statsministeren på Marienborg. 

Læs også:
Glæde og stolthed over titel som forsøgskommune

 Men grundet corona-pandemien blev mødet mellem Mette Frederiksen (S) og de syv borgmestre i Esbjerg, Holbæk (folkeskolen) Langeland, Viborg, Middelfart (ældreområdet) samt Helsingør og Rebild kommuner (dagtilbud) til et online-møde, der sluttede med, at aftalerne blev underskrevet på borgmesterkontoret.

For Esbjerg Kommune venter nu en proces, hvor regeringen og Esbjerg byråd hver især skal drøfte og beslutte, hvordan folkeskolen konkret skal sættes fri af statslig og kommunal regulering.

I en pressemeddelelse siger Esbjergborgmester Jesper Frost Rasmussen (V), at der nu er givet virtuelt håndslag på, at arbejdet med at få velfærdsaftalerne til at lykkes:

”Nu trækker vi i Esbjerg Kommune i arbejdstøjet og gør vores allerbedste for at skabe nye og endnu bedre versioner af vores lokale folkeskoler, som forhåbentlig kan løfte kvaliteten her hos os og være til inspiration for resten af Danmark”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Formanden for Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune, Diana Mose Olsen (SF), ser velfærdsaftalen som en unik mulighed for at tænke nyt og gå forrest i udviklingen af fremtidens folkeskole:

”Det er en enestående chance for først grundigt at overveje, hvad folkeskolen skal indeholde, og så bruge den nye frihed til at bakke skolerne op i faktisk at sætte handling bag ambitionerne med tiltag, der giver mening lokalt. Det placerer en stor og spændende opgave hos vores skoler, og mange vil se i vores retning for at følge udviklingen og resultaterne,” siger Diana Mose Olsen.

Rebild Kommunes borgmester, Leon Sebbelin (R) er også godt tilfreds med mødet, hvor han fik mulighed for at fremlægge sine ambitioner i forhold til dagtilbudsområdet, siger han i en pressemeddelelse:

“Vilkårene for de små børn har altid ligget mig meget på sinde. Det gælder både den brede indsats for alle børn, og den særlige indsats vi skal yde for de sårbare børn og deres familier. Derfor er det også mit håb, at vi kan lægge et bredt børnesyn, fra minus ni måneder til skolealderen, til grund for den kommende velfærdsaftale,” siger Leon Sebbelin.

Læs også:
Nyt frikommuneforsøg stiller nye krav til lederne

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her