Så tilfredse er forældrene med folkeskolen – se tal for alle kommuner her

Del artiklen:

Mere end 170.000 forældre har svaret på stor undersøgelse om tilfredsheden med folkeskolen og SFO/fritidshjem. Se tallene for din kommune her – og se om flere penge til folkeskolen giver mere tilfredshed.

Af Arne Ullum, [email protected]

Morsø Kommune har ifølge forældrene landets bedste skoler, mens Halsnæs har landets dårligste. Det er dommen efter mere end 170.000 forældre har svaret på en række spørgsmål fra Danmarks Statistik, der har udført undersøgelsen på bestilling fra Social- og Indenrigsministeriet.

Det store billede er, at de danske forældre er tilfredse med folkeskolen og giver den karakteren 3,79, hvor 5,00 er den højeste score. Ser man på, hvor stor en andel af forældrene, som enten er tilfredse eller meget tilfredse med skolen, så er tallet 78,9 procent.

Det er altså næsten fire ud af fem forældre, som er tilfredse eller meget tilfredse med deres barns skole. For SFO eller fritidshjemmet ligger tilfredsheden på samme niveau med 79,1 procent, der er enten er tilfredse eller meget tilfredse.

“Resultatet af undersøgelsen er en cadeau til de lærere, pædagoger og skoleledere, der hver dag gør en kæmpe indsats for at give børn og unge en god skolegang og en god tid i SFO,” siger Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og fortsætter:

“Men undersøgelsen viser også, at der er forskel på brugertilfredsheden fra kommune til kommune og fra skole til skole. Vi skal derfor bruge undersøgelsen til at lære af hinanden, så vi i fællesskab – både politikere, ledere, medarbejdere og forældre – kan skabe en endnu bedre folkeskole og SFO.”

Som du kan læse i en artikel på NB-Økonomi, så er der ingen sammenhæng mellem kommunernes bevillinger til skolen og kvaliteten af undervisningen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her