Krag lover flere penge til handicappede

Del artiklen:
Social- og indenrigsminister Astrid Krag lover kommunerne flere penge til at hjælpe handicappede.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag lover kommunerne flere penge til at hjælpe handicappede. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Minister lover flere penge til kommuners hjælp til handicappede i svar til Folketinget. Det skal sikre, at færre børn får skåret urimeligt i deres hjælp, når de bliver voksne.

Af Arne Ullum, [email protected]

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) lover flere penge til kommunerne, så de handicappede kan få bedre hjælp.

Det skal ifølge et svar til Folketingets socialudvalg sikre færre sager, hvor handicappede oplever at de får skåret i deres hjælp, når de går fra at få hjælp efter servicelovens børnebestemmelser til voksenbestemmelserne. 

“For mig at se handler det mere grundlæggende om økonomien på området, for
når økonomien er presset, er retssikkerheden det første offer. Derfor er det også dér,
det er væsentligt at sætte ind,” skriver Astrid Krag i sit svar.

Ministeren peger på, at regeringen har “løftet kommunernes økonomi med over tre mia. kroner ekstra i to økonomiaftaler, og vi har med et mere retfærdigt udligningssystem sikret penge til velfærd i alle kommuner”

“Denne opprioritering af området vil vi fortsætte,” lover ministeren.

Hun forholder sig i svaret ikke til to forhold, som gør det tvivlsomt om de ekstra penge også er ensbetydende med flere penge til den enkelte handicappede.

De 3,2 milliarder ekstra kroner i serviceramme er primært givet for at betale for et stigende antal ældre, børn og handicappede samt særlige indsatser på en række andre områder.

Når kommunerne får flere penge til betale for flere borgere, så giver det ikke flere penge til den enkelte, men sikrer alene at behovet for hjælp til flere ikke medfører færre penge til den enkelte borger.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her