Vardes borgmester Erik Buhl genopstiller ikke

Del artiklen:
Varde skal have ny borgmester næste år, når Erik Buhl (V) stopper som borgmester.
Varde skal have ny borgmester næste år, når Erik Buhl (V) stopper som borgmester. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter næste års kommunalvalg er det ikke længere Erik Buhl (V), der skal være borgmester i Varde Kommune. Han har nemlig valgt ikke at genopstille. Han er den tiende borgmester, som afleverer kæden efter KV21.

Af Caroline Ryberg Albæk, Journalist, [email protected]

Venstre-borgmesteren i Varde Kommune, Erik Buhl (V), har ifølge en pressemeddelelse fra Varde Kommune meldt ud, at han ikke genopstiller som borgmester til kommunalvalget i 2021.
 
Han beholder dog borgmesterkæden frem til udgangen af 2021. Erik Buhl, der har været borgmester i Varde Kommune siden 1. januar 2014, mener, at det er på rette tid, at give posten videre: 
”Jeg vil helt sikkert komme til at savne min spændende og alsidige hverdag som borgmester, men jeg ønsker at give stafetten videre, og jeg ser frem til en god proces for at finde Venstres næste borgmesterkandidat,” siger han. 
Erik Buhl (V) har været i kommunalpolitik i mange år – han startede i byrådet i det, der dengang hed Ølgod Kommune, ved valget i 1989. Han har truffet beslutningen om at stoppe som borgmester sammen med familien.  

”Til næste valg har jeg rundet 65 år og har arbejdet med kommunalpolitik i 32 år, heraf ni år som borgmester i Ølgod Kommune og otte år som borgmester i Varde Kommune. Beslutningen er truffet i tæt samspil med min familie, og jeg ser frem til mere tid sammen med dem. Der vil forhåbentligt også være andre opgaver at tage fat på – med lidt mindre tidsforbrug end borgmesterjobbet,” siger Erik Buhl. 

Borgmestre som ikke genopstiller ved KV21
Egon Fræhr (V), VejenLars Krarup (V), HerningHenrik Frandsen (V), TønderJørn Pedersen (V), KoldingOle Bollesen (S), SyddjursOle Wej Petersen (S), ÆrøH.P. Geil (V), HaderslevIb Kristensen (V), BillundNiels Viggo Lynghøj (S), StruerEgon Buhl (V), Varde
Kilde: NB-Kommune

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her