VIVE: Øget lokal autonomi kan skabe bedre velfærd

Del artiklen:
En nærhedsreform kan flytte mere selvstyre ud til lokalområderne. En ny rapport fra VIVE peger på, at det kan føre til bedre offentlig service.
En nærhedsreform kan flytte mere selvstyre ud til lokalområderne. En ny rapport fra VIVE peger på, at det kan føre til bedre offentlig service. - Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Tillid til medarbejderne og lokalt selvstyre kan give bedre offentlig service. Det fremgår af en ny rapport fra VIVE, som er udarbejdet for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Rapporten indgår i arbejdet med en nærhedsreform.

Af Peter Risager, [email protected]

”Når man øger lokale medarbejderes selvbestemmelse og handlerum, smitter det også af på deres motivation og arbejdsglæde,” lyder en af konklusionerne fra Ulf Hjelmar, projektchef ved VIVE, om en ny rapport, som forsknings- og analysecentret har foretaget på forespørgsel fra Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Dermed konkluderer han, at øget lokalt selvstyre og en mere tillidsfuld ledelse med mindre silotænkning og mere frihed til de lokale ledere, kan føre til bedre offentlig service.

Netop hvordan en ny styring af kommunerne og de lokale institutioner påvirker velfærden, er et af de centrale emner, når regeringen lancerer nye initiativer i forbindelse med den nærhedsreform, som Socialdemokratiet sidste år gik til valg på.

Her var målet, at man ville have velfærden bredt ud i hele Danmark, og at man ville give de lokale institutioner mere selvstyre. Fagbevægelsens Hovedorganisation har også i et debatindlæg i NB-Kommune givet udtryk for, at de håber på, at nærhedsreformen vil føre til mere handlefrihed til lokale ledere og medarbejdere.

Læs også:
Erfaringer fra coronakrisen skal med i nærhedsreformen

Giv det tid

VIVE’s rapport peger på, at det kan være en god idé at sætte nogle klare resultatmål, men ikke nødvendigvis opsætte retningslinjer for, hvordan de skal nås. Dermed kan man opnå en høj grad af lokalt selvstyre, men samtidig sikre sig, at de lokale ledere overordnet arbejder i den retning, man ønsker fra politisk hold.

Når medarbejderne får friere rammer, vil de nemlig være mere motiverede til, og have større mulighed for, at trække på deres specialiserede indsigt og viden. Specialisterne er ofte de lokale medarbejdere, og læner man sig op af deres faglighed og viser tillid til, at de har den største ekspertise på deres specifikke område, kan et øget selvstyre føre til bedre offentlig service.

Sagt med andre ord, kan det skabe bedre resultater, når man lader dem med størst indsigt styre slagets gang, i stedet for at det skal bestemmes centralt af nogen, der grundlæggende har mindre indsigt i de specifikke problemstillinger.

Til gengæld peger rapporten på, at der godt kan gå lang tid, før resultaterne vil kunne aflæses i en bedre offentlig service. Derfor opfordrer Ulf Hjelmar til mere tålmodighed hos beslutningstagerne, så de ikke trækker øget selvstyre tilbage, blot fordi det på kort sigt ikke har de tilsigtede resultater.

Borgerne vægter højere end økonomien

En anden konklusion fra rapporten er, at det ikke er lokale økonomiske incitamenter, der giver den største forbedring af servicen. I stedet er det, at de lokale medarbejdere kan se et fagligt resultat af det arbejde, de gør, og at man kan se, at en forandret indsats bærer frugt. 

Dermed peger rapporten på, at den største motivation for lokale medarbejdere er, at de kan være med til at gøre livet bedre for borgerne. 

Det betyder i praksis, at man kan fremme innovationsevnen, hvis man tillader medarbejderne at gennemføre de løsninger, som de mener ville være de bedste for borgerne indenfor deres specifikke område. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her