Momsfejl: Ældre har betalt for meget for måltiderne

Del artiklen:
Birgit Roswall (V), formand for Udvalget for for ældre, social og sundhed, er irriteret over, at forvaltningen nu skal bruge tid på at tilbagebetale en fejlagtig opkrævet moms til ældre på plejehjem.
Birgit Roswall (V), formand for Udvalget for for ældre, social og sundhed, er irriteret over, at forvaltningen nu skal bruge tid på at tilbagebetale en fejlagtig opkrævet moms til ældre på plejehjem. - Foto: Gribskov Kommune

80 kroner om måneden. Så meget har de ældre på plejecentre i Gribskov Kommune betalt for meget for deres måltider i halvandet år på grund af en fejl i forvaltningen. Nu skal kommunen i gang med et større arbejde med tilbagebetaling.

Af Jørn Sørensen, [email protected]

En fejlagtig opkrævning af moms for levering af mad til ældre på de kommunale plejehjem betyder, at ældre borgere i Gribskov Kommune har betalt for meget til kommunen for deres leverede måltider.

Det skriver Sjællandske Medier.

De ældre har betalt 80 kroner for meget om måneden siden begyndelsen af 2019. Alt i alt drejer det sig om 600.000 kroner, som kommunen har opkrævet for meget, og som nu skal tilbageføres til brugerne, siger Birgit Roswall (V), formand for Udvalget for ældre, social og sundhed:

“Pengene skal tilbagebetales til borgerne, det skal vi gå i gang med så hurtigt som muligt, og vi skal have tilpasset taksten,” siger Birgit Roswall til Sjællandske Medier.

Årsagen til fejlen er, at forvaltningen har medregnet en såkaldt ‘positivlistemoms’ i prisen for madordningen. Det er en moms, som kommunen får refunderet fra staten, og som man derfor ikke må lade borgerne betale.

Det er en forholdsvis ny ordning, siger Per Ullerichs, der er velfærdsdirektør i Gribskov Kommune:

“Når vi ikke har fanget det, så er det fordi, det ikke kører via de normale momsregler – det er ikke moms i normal forstand,” siger Per Ullerichs.

Birgit Roswall ærgrer sig over, at forvaltningen nu skal bruge tid på at bringe orden i sagerne:

“Det er irriterende, når sådan noget sker, når man har rigeligt at tage sig til i øvrigt,” siger Birgit Roswall til Sjællandske Medier.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her