Minister går efter at sænke de højeste skatteprocenter

Del artiklen:
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). (Arkiv).
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). (Arkiv). - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Støtten til at sætte skatten ned er tildelt til kommuner med de højeste skatteprocenter. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er ikke overraskende gået efter at skære toppen af de højeste udskrivningsprocenter, da hun fordelte en samlet pulje med støtte til skattelettelser i 2021 på i alt 430 millioner kroner. 

“Resultatet er, at 21 kommuner, hvis skatteprocent er over landsgennemsnittet, får tilskud til at sætte skatten ned. Heraf får de 12 kommuner, der har de allerhøjeste skatteprocenter, imødekommet deres ansøgninger, hvor staten betaler for, at de sætter skatten ned til 26,3 pct. fra 2021. Resten af rammen til tilskud er fordelt på en måde, hvor kommuner får højere tilskud, jo højere skatteprocenten er,” hedder det i en pressemeddelelse fra Social- og Indenrigsministeriet.

Som det fremgår af skemaet herunder, er den eneste lille afvigelse fra det princip, at Ballerup Kommune har fået tildelt hele det ansøgte beløb, men det skyldes formentlig, at kommunen blot havde søgt om 9,1 millioner kroner svarende til en skattenedsættelse på 0,1 procent.

“Danmark er for lille til store forskelle. Både når det gælder vores velfærd og den kommuneskat, danskerne skal betale. Med udligningsreformen giver vi nu kommuner med de højeste skatteprocenter mulighed for at sætte skatten ned, uden at det går ud over velfærden. Så vi mindsker forskellene i skatteprocenten på tværs af kommunerne og sikrer et Danmark i bedre balance,” hedder det i en udtalelse fra Social- og indenrigsminister Astrid Krag.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her