Kun lille stigning i antal på kontanthjælp efter covid-19

Del artiklen:

Coronakrisen har ikke øget antallet af danskere på kontanthjælp markant. Men et mindre antal kommuner har oplevet en stigning omkring ti procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Antallet af danskere på kontanthjælpsydelser er kun steget marginalt fra juni 2019 til juni 2020. Til gengæld er der en lidt større stigning, hvis man ser på perioden fra februar i år, som var den sidste måned, der ikke var påvirket af covid-19.

Den lille stigning er ikke overraskende, fordi meget få af de, som er blevet afskediget efter coronakrisen kommer på kontanthjælp. Det skyldes, at de fleste er forskrede ledige, og af de ikke forsikrede vil mange ikke kvalificere sig til kontanthjælp, fordi de enten har formue eller har en partner, som kan forsørge dem.

Det er til gengæld overraskende, at et mindre antal kommuner har haft en stigning helt oppe omkring 10 procent i forhold til juni sidste år. Der er ikke noget klart geografisk mønster, omend midt- og vestjyske kommuner har en svag overrepræsentation.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her