Heunickes corona-app forbudt for alle ansatte i Udenrigsministeriet

Del artiklen:
Sundhedsminister Magnus Heunicke præsenterede den officielle corona-app den 18. juni.
Fotograf: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/

Udenrigsministeriet har forbudt deres ansatte at downloade statslig smittesporingsapp, fordi brugen af Bluetooth udgør en sikkerhedsrisiko

Af Ritzau, [email protected]

Tophistorien er skrevet og udgivet af Information. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Sundhedsmyndighederne har ad flere omgange forsikret befolkningen om, at den statslige smittesporingsapp, som har over 600.000 downloads, lever op til de højeste standarder for datasikkerhed.
Men nu viser det sig, at Udenrigsministeriet har forbudt deres ansatte at installere appen på telefoner og tablets, der er udleveret af ministeriet – »af sikkerhedsmæssige årsager«. Det bekræfter direktør for organisation og borgerservice i ministeriet, Erik Brøgger Rasmussen, over for Information. Og det skyldes, at appen kun fungerer, hvis Bluetooth er konstant slået til.
»Bluetooth er en åben kanal, og derfor er den relativt nem at penetrere for dem, der nu har lyst til at følge med i, hvad der foregår. Derfor tillader vi generelt ikke brug af Bluetooth på vores telefoner.«
Selv om problemet ikke er selve appen, står det i kontrast til, hvad vi ellers har hørt fra myndighederne, mener formand for IT-Politisk Forening, Jesper Lund.
Over for Information kalder han det »dobbeltmoralsk, at nogle dele af staten tigger og beder borgerne om at installere appen,« mens andre ikke vil bruge den.
Ekspert i cybersikkerhed Henrik Kramselund finder det »problematisk«, at mange danskere nu har Bluetooth konstant tændt. Det kan bruges til at få fat i folks private data, siger han til Information. »Så jeg vil forvente, at nogen prøver at udnytte det.«
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, som er på ferie. Ministeriet henviser til det advisory board, der har rådgivet myndighederne om appen.
Et af medlemmerne er Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening og medlem af Dataetisk Råd, som påpeger, at det er telefonens eget styresystem, der bruger Bluetooth, og ikke selve appen, hvorfor det ikke udgør et sikkerhedsproblem.
»Så det det ville være rigtig ærgerligt, hvis det medfører, at befolkningen bliver usikre på sikkerheden,« siger hun til Information.

https://www.information.dk/indland/2020/07/regeringens-corona-app-forbudt-ansatte-udenrigsministeriet

Redaktionel kontakt:

Claus Overgaard Knudsen

tlf.: +4540408072

e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Information ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her