Nye tal understøtter ministeriums forklaring på fejl

Del artiklen:

Se de aldersbestemte udgiftsbehov efter ministeriet har rettet de fejl, som betød at hele meddelelse om tilskud og udligning blev trukket tilbage.

Af Arne Ullum, [email protected]

De nye data for det aldersbestemte udgiftsbehov underbygger entydigt ministeriets forklaring om årsagen til den fejl, som betød at ministeriet torsdag eftermiddag måtte gå den tunge gang og trække en tidligere meddelelse om tilskud og udligning tilbage.

Ifølge ministeriet skyldes fejlen, at ministeriet havde overset effekten af en række ændringer i den kommunale kontoplan, og derfor blev udgifter til ældre fejlagtigt opfattet som udgifter til børn. Og det er netop mellem de to grupper, at fejlrettelsen flytter penge.

Ændringer i forhold til udligningsreformen

De nye tal indeholder også ændringer i forhold til de tal, som man baserede effekterne af udligningsreformen på. En af årsagerne er, at kommunerne har fået flere penge til demografi og overførsler på grund af den økonomiske krise efter corona-krisen.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her