BDO bakker op: Ændret enhedsværdi flytter trecifrede millionbeløb fra land til by

Del artiklen:

Også udligningseksperterne hos rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO regner sig frem til, at den ændrede enhedsværdi flytter store millionbeløb.

Af Peter Risager, [email protected]

Præcis som NB-Økonomi tidligere i dag kunne offentliggøre på tal fra Dataproces, siger BDO nu også, at den nye enhedsopgørelse for de aldersbestemte udgiftsbehov flytter millionbeløb fra yderkommunerne til bykommunerne.

Ministeriet har netop trukket tilskudsudmeldingen tilbage, og kommer med en ny udmelding – efter sigende senere på dagen.

Læs også:
Ministerium erkender fejl: Tilskudsudmelding trækkes tilbage

BDO er en anelse mindre ekstreme i de udmeldte effekter end Dataproces, og mener, at ændringerne i alt ville flytte 555 millioner, hvor Dataproces sagde 720 millioner. De to konsulenthuse har da også brugt forskellige regnemetoder, som begge bør give et retvisende resultat.

Til trods for forskellige regnemetoder er de to konsulenthuse meget enige – med undtagelse af yderpunkterne, hvor BDO er mere tilbageholdende med effekterne. Dermed er der altså ikke længere nogen tvivl om, at de ændrede enhedsværdier ville have flyttet store millionbeløb fra land til by, hvis ikke Social- og Indenrigsministeriet var blevet gjort opmærksomme på fejlen.

Se i kortet her, hvad det ifølge BDO ville have betydet for din kommune, hvis de aldersbestemte enhedsopgørelser blev ændret med den nye tilskudsudmelding, som ministeriet præsenterede i går. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her