Udligningstal kommer først onsdag

Del artiklen:
Embedsmændene i Social- og Indenrigsministeriets afdeling for kommunal og regional økonomi knoklede tirsdag for at få årets udmelding af udligning og tilskud klar. Men den skal igennem et sidste tjek og derfor kommer den møde sædvane ikke i dag den 30. juni, men først i morgen den første juli.
Embedsmændene i Social- og Indenrigsministeriets afdeling for kommunal og regional økonomi knoklede tirsdag for at få årets udmelding af udligning og tilskud klar. Men den skal igennem et sidste tjek og derfor kommer den møde sædvane ikke i dag den 30. juni, men først i morgen den første juli. - Foto: Caroline Ryberg Albæk

Social- og Indenrigsministeriet offentliggør først tallene for udligning onsdag, hvilket er en dag senere end normalt. Årsagen er ekstremt tidspres på grund af udligningsreformen.

Af Arne Ullum, [email protected]

De danske kommunerne får først besked om tilskud og udligning onsdag, hvilket er et brud med traditionen for, at tallene kommer 30. juni.  Ifølge ministeriets hjemmeside skulle tallene også i år komme den dag, men ifølge loven har ministeriet frem til og med den 1. juli.

Årsagen til forsinkelsen i forhold til det normale er, at udligningsreformen blev forsinket på grund af politisk uenighed og coronakrisen, og derfor blev lov nummer 195 om kommunal udligning først tredjebehandlet i Folketinget i torsdags kl. 09.41.

Denne sene behandling har ifølge NB-Økonomis oplysninger presset Social- og Indenrigsministeriets afdeling for kommunal- og regionaløkonomi til det yderste. Først arbejdede kontoret med regeringens udspil, derefter skulle de foretage al embedsarbejdet i forbindelse med forhandlingerne, så skulle de skrive lovforslaget, svare på spørgsmål og udarbejde ændringsforslag. 

Derefter skulle kontoret sideløbende regne den nye udligning ud og ikke mindst kvalitetssikre den. Loven afskærer i vid udstrækning ministeriet fra at rette fejl, og derfor er der tradition for at tjekke tallene en ekstra gang.

Ifølge NB-Økonomis oplysninger er det sikkert, at tallene kommer i morgen. Inden for tidsfristen, men en dag senere end normalt.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her