Nye tal: Kommunerne anbringer færre børn udenfor hjemmet

Del artiklen:

Nye data giver ny næring til kritikken af, at kommunerne anbringer for få børn udenfor hjemmet. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Antallet af anbragte børn var 2,9 procent lavere ved udgangen af 2019 sammenlignet med året før.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene vil formodentlig øge presset mod kommunerne for at anbringe flere børn. Det skal ses på baggrund af, at statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale rettede en kritik mod kommunerne for at anbringe for få børn udenfor hjemmet.

“I dag får nogle forældre for mange chancer. Måske i den bedste mening. Men når en 12-årig bliver fjernet fra hjemmet, så ligger der ofte 11 dårlige år bag. Derfor må vi lægge berøringsangsten væk. […],” sagde Mette Frederiksen i sin nytårstale og fortsatte:

“Vi må træde i karakter som samfund. Flere udsatte børn skal have et nyt hjem. Tidligere end i dag. Og vilkårene for anbragte børn skal være langt mere stabile.”

Talen har udmøntet sig i en række tiltag, som senere på året skal resultere i et samlet udspil omkring Barnets Lov. Derudover nedsatte regeringen i dag et udvalg, der skal se bredere på det specialiserede socialområde.

På trods af faldet i anbringelser i 2019 viser regnskabstallene for 2019, at kommunernes udgifter til det såkaldte specialiserede socialområde fortsætter med at vokse.

Præcisering kl. 14.30, den 26. 6. 2020: Afsnittet om regeringens initiativer er præciseret, så det fremgår, at det først og fremmest er arbejdet med Barnets Lov, der er affødt af statsministerens nytårstale.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her