Minister: Øget refusion af børnesager gælder også de 18-22 årige

Del artiklen:
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) oplyser til Folketinget, at kommunerne også i fremtiden vil få forhøjet refusion af det såkaldte efterværn til 18-22 tidligere anbragte børn.
Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S) oplyser til Folketinget, at kommunerne også i fremtiden vil få forhøjet refusion af det såkaldte efterværn til 18-22 tidligere anbragte børn. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kommunerne vil i fremtiden også få ekstra refusion for det såkaldte efterværn til 18-22 årige tidligere anbragte børn. Pengene kommer fra kommuner med få anbringelser.

Af Arne Ullum, [email protected]

Kommunerne kan i fremtiden medtælle udgifter til såkaldt efterværn til tidligere anbragte børn, når de opgør de samlede udgifter til sociale indsatser til en familie, fremgår det af et svar fra social- og indenrigsminister Astrid Krag til Folketingets Social- og Indenrigsudvalg. 

Dermed vil kommunerne få op til 75 procent refusion af udgifterne til efterværn for børn fra de hårdest belastede familier. Pengene til de øgede refusioner kommer fra en reduktion af balancetilskuddet, og dermed vil det være kommuner med få børnesager, som kommer til at betale størstedelen af den ekstra refusion.

“I forhold til den centrale refusionsordning opgøres søskende som børn under 18 år, samt 18-22 årige, der modtager hjælp og støtte efter reglerne om efterværn,” skriver ministeren til udvalget.