Her er vinderne og taberne på selskabsskatten

Del artiklen:

Brøndby vinder mest og Billund taber mest på selskabsskatten i 2021.

Af Arne Ullum, [email protected]

Brøndby har bogstaveligt talt vundet i Lotto. Kommunen er hjemsted for Danske Spil, som i 2018 i modsætning til de fleste andre selskaber betalte det samme i selskabsskat som året før.

Kommunerne får udbetalt selskabsskatten fra 2018 næste år, og her kan Brøndby derfor glæde sig over, at kommunen ikke taber på selskabsskatten, samtidig med at den får sin andel af et øget bloktilskud, fordi staten samlet kompenserer kommunerne for et fald i selskabsskatten.

Modsat gælder Billund Kommune, der ligesom de fleste øvrige kommuner i landet bliver ramt af faldende skattebetalinger fra erhvervslivet i 2018. Og da Billund generelt har meget store indtægter fra selskabsskat, så kan det øgede bloktilskud slet ikke opveje de faldende indtægter fra selskabsskatten.

Læs også:
17 kommuner får 860 mio. kr. mindre fra selskabsskat i 2021