Folketingsudvalg kræver ekstra gennemgang af ændring i CPR-register

Del artiklen:
Folketingets Social- og Indenrigsúdvalg har bedt embedsmænd fra Social- og Indenrigsministeriet give en tekniks gennemgang af ændringen i CPR-registeret som led i udligningsreformen. Det sker efter kommunale økonomifolk har advaret mod ændringen her på NB-Økonomi.
Folketingets Social- og Indenrigsúdvalg har bedt embedsmænd fra Social- og Indenrigsministeriet give en tekniks gennemgang af ændringen i CPR-registeret som led i udligningsreformen. Det sker efter kommunale økonomifolk har advaret mod ændringen her på NB-Økonomi. - Foto: Arkivfoto: Folketingets TV

Advarsler fra kommunerne om øget bureaukrati i forbindelse med ændring af CPR-registeret her på NB-Økonomi har fået folketingsvalg til at kræve ekstra gennemgang af lovforslag.

Af Arne Ullum, [email protected]

Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har bedt embedsmændene fra Social- og Indenrigsministeriet gennemgå de tekniske forhold omkring afskaffelsen af betalingskommunefolketallet i den nye udligningsreform. Det sker på et ekstraordinært møde torsdag, oplyser udvalgets sekretariat.

Det er udtalelser fra kommunale økonomichefer og direktører her på NB-Økonomi, som danner baggrunden for indkaldelsen af embedsmændene.

I artiklen advarede kommunale økonomifolk om, at afskaffesen af den såkaldte kode-4 i CPR-registeret ville udløse omfattende ekstra bureaukrati, fordi sagsbehandlere, skoleledere og mange andre nu skal til manuelt at indberette hvilke borgere, som kommunen skal opkræve mellemkommunale afregninger for.

Læs også:
Opgør med betalingskommuner kan udløse administrativt kaos i mange kommuner

Kode-4 bruges, når en borger har folkeregisteradresse i en anden kommune end den, som ifølge loven skal betale for eksempelvis skoleophold, institutionsplads mv.

Den tekniske gennemgang sker på et såkaldt internt møde, og det betyder at hverken pressen eller offentligheden har adgang til mødet.