Sådan har ledigheden udviklet sig i hver kommune under coronakrisen

Del artiklen:

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik afslører store forskelle på, hvordan ledigheden på tværs af kommunerne er steget under coronakrisen. Se tallene for alle kommuner her.

Af Peter Risager, [email protected]

Mens ledigheden i Furesø Kommune blot er steget med 30 procent under coronakrisen, er den i Frederikshavn steget med 72 procent. Det viser nye ledighedstal fra Danmarks Statistik, som i dag er blevet offentliggjort for april.

På landsplan er antallet af fuldtidsledige steget med 49.437. Det svarer til en stigning på 48 procent.

Stigningen i ledige har ramt særligt hårdt i de vest- og nordjyske kommuner, mens også de fynske kommuner er hårdt ramt af ledighedsstigningerne.

Omvendt er det især kommunerne omkring København, som er ramt mindst af ledighedsstigningen. Det skal dog siges med det forbehold, at kommunerne på den københavnske vestegn inden coronakrisen havde den højeste ledighed, og derfor er deres procentmæssige stigning mindre, fordi de havde et højere udgangspunkt.

Se i kortet her, hvordan coronakrisen har ramt ledigheden i alle kommuner. Tallene angiver antallet af fuldtidsledige, og er sæsonkorrigerede som en foreløbig opgørelse fra Danmarks Statistik. Kommuner markeret med rødt har haft den største procentmæssige stigning, mens kommuner markeret med blåt har haft den mindste stigning.