Her er de 20 kommuner med mange spøgelsesborgere trods lodret ordre fra minister

Del artiklen:
Social- og indenrigsminister har ad flere omgange forsøgt at stoppe kommuner, som fik ekstra peng ei udligning og tilskud på grund af mangelfuld CPR-kontrol. Alligevel var der ifølge nye tal ikke som ventet ryddet op ved årsskiftet.
Social- og indenrigsminister har ad flere omgange forsøgt at stoppe kommuner, som fik ekstra peng ei udligning og tilskud på grund af mangelfuld CPR-kontrol. Alligevel var der ifølge nye tal ikke som ventet ryddet op ved årsskiftet. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Se tallene for de 20 kommuner, som fandt påfaldende mange spøgelsesborgere i deres CPR-register i første kvartal.

Af Arne Ullum, [email protected]

Næsten hver femte kommune fandt i første kvartal usædvanligt mange såkaldte spøgelsesborgere – det vil sige borgere, som var udvandret fra Danmark i et tidligere kvartal, og som dermed fejlagtigt stod i kommunens CPR-register.

NB-Økonomi har i oversigten kun udvalgt de kommuner, som både havde en vækst i antallet af for sent udmeldte borgere på mere end 25 procent og svarende til mindst 10 borgere sammenlignet med det gennemsnitlige kvartalsvise antal i 2017 og 2018. Disse år er valgt, fordi det var inden, Social- og Indenrigsministeriet krævede bedre CPR-kontrol.

Det er påfaldende, at så mange kommuner har så store efterregisteringer i lyset af, at social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) flere gange sidste efterår gav kommunerne en lodret ordre, om at få bragt CPR-kontrollen i orden.

Baggrunden var, at kommunerne kunne tjene store beløb i tilskud og udligning ved at føre en mangelfuld CPR-kontrol.

Læs også:
Kommuner har ofte fået mellem 70.000 og 210.000 kroner i udligning for hver fejlregistreret borger

Dataene fra Danmarks Statistik siger ikke noget om, hvorfor kommunerne ikke har afsluttet oprydningen i CPR-registeret inden nytår, ligesom tallene heller ikke siger noget om, hvorvidt oprydningen nu er afsluttet i alle kommuner.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her