Tønder vil bevare kulturliv til efter corona

Del artiklen:
Tønder Kommune støtter kultur- og fritidslivet med forskellige tiltag, så der også er aktive tilbage efter coronakrisen.
Tønder Kommune støtter kultur- og fritidslivet med forskellige tiltag, så der også er aktive tilbage efter coronakrisen. - Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvordan kan kommunerne bedst hjælpe kultur- og fritidslivet rundt omkring i landet under coronakrisen? I Tønder Kommune kompenseres for aflyste timer og gebyrer. Og samtidig skal behovene for støtte undersøges mere grundigt.

Af Lene Vind, lene@nb-medier.dk

Der skal også være et aktivt kultur- og fritidsliv efter coronakrisen, derfor har Tønder Kommune igangsat en række tiltag og en større undersøgelse af konsekvenserne for kultur- og fritidslivet. “I Tønder Kommune ser vi det som en vigtig opgave at støtte vores aktive rundt om i kommunen. De spiller alle en vigtig rolle i at gøre Tønder Kommune til et attraktivt sted at bo, og det skal det også være efter Corona,” siger formand for Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg, René Andersen i en pressemeddelelse.

Kommunen har allerede hjulpet ved at betale for foreningernes aflyste timer i idrætshallerne og
svømmehallerne. Det er også blevet besluttet, at foreningerne ikke skal betale gebyr til kommunen for de timer, der er aflyst. Det gælder også for aftenskolerne, at de får betalt for aflyste undervisningstimer på hold, der blev lukket på grund af Corona. Og som i andre kommuner har man fremrykket aftalte grundtilskud og aktivitetstilskud for 2020 til alle hallerne.  Undersøgelse skal give overblik

De foreløbige tiltag er pt. ved at blive fulgt op af en større undersøgelse blandt alle foreninger, institutioner og aktører inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område. Undersøgelsen skal give politikerne på kultur- og fritidsområdet et indledende overblik, så de kan drøfte situationens alvor. “Vi er godt klar over at man ikke kan bedømme alle konsekvenser endnu, men vi håber, at mange
vil gøre et forsøg og beskrive deres udfordringer,” siger René Andersen. Resultatet af undersøgelsen vil Kultur- og Fritidsudvalget drøfte på deres møde i maj måned.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her