Midlertidig børnehave i museum

Del artiklen:
Kulturminister Joy Mogensen og Københavns børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen kom på besøg, da børnene fra Martha Hjemmet havde første dag på SMK.
Kulturminister Joy Mogensen og Københavns børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen kom på besøg, da børnene fra Martha Hjemmet havde første dag på SMK. - Foto: Foto: Sune Blicher.

Statens Museum for Kunst åbner nu dørene for en gruppe børnehavebørn fra Københavns Kommune. Det sker for at afhjælpe pladsproblemer på grund af Covid-19.

Af Lene Vind, [email protected]

De kommende uger kan en gruppe børn fra daginstitutionen Martha Hjemmet se frem til nogle udsædvanlige dage i børnehave. I stedet for at tilbringe tiden på institutionens faste adresse på Nørrebro kommer børnene til at kunne lege i de smukke omgivelser på Danmarks nationalgalleri, SMK.

Kulturministeriet har nemlig givet tilladelse til, at udvalgte lokaler på SMK benyttes som midlertidig daginstitution af Københavns Kommune.
 
Aftalen er kommet på plads i samarbejde med Københavns Kommune og er indgået for at afhjælpe de pladsproblemer, som flere daginstitutioner i øjeblikket kæmper med som følge af de gældende afstandskrav, der skal mindske spredningen af coronavirus.

Liv på museet
 
SMK har siden 12. marts været lukket grundet coronavirus, og derfor glæder SMK sig over, at der nu igen kan komme lidt liv på museet.
 
Børnene fra Martha Hjemmet kommer primært til at opholde sig i museets store Skulpturgade og på Scenen. De havde første dag på museet mandag 27. april. 
 
Det vides endnu ikke, hvornår SMK kan slå dørene op for besøgende igen, og der er derfor ikke fastsat en dato for, hvor længe Martha Hjemmets børn kan få lov at gå i kunstbørnehave på museet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her