Kulturmødet bliver i cyberspace i år

Del artiklen:
Sidste år besøgte 30.000 gæster Kulturmødet på Mors og i år håber arrangørerne, at også venner og familie til de mange besøgende, møder op i Nykøbing Mors.
Sidste år besøgte 30.000 gæster Kulturmødet på Mors og i år håber arrangørerne, at også venner og familie til de mange besøgende, møder op i Nykøbing Mors. - Foto: Per Bille, Kulturmødet.

Kulturmødet Mors udkommer i år i et digitalt format fra den 20. – 22. august, og åbningsdebatten udsendes som en online konference allerede i juni.

Kulturmødet Mors udkommer i år i et digitalt format fra den 20. – 22. august, og åbningsdebatten udsendes som en online konference allerede i juni.

Der bliver alligevel ikke sat besøgsrekord på Mors denne sommer, for det fysiske Kulturmøde er blevet aflyst i sin sædvanlige form. I stedet lancerer Kulturmødet en digital version i tre kapitler.

Første kapitel er åbningsdebatten, som løber af stablen i juni i form af en online konference om fremtidens kunst- og kulturliv. Clement Kjersgaard er vært for en række af kulturlivets aktører på tværs af landet, og han stiller spørgsmålet: Hvad nu? 

Kulturmødet Mors vil gerne være Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur, og med konferencen i juni, regner Kulturmødet I/S med at  tage “teten som den første kulturaktør, der efter Covid-19-krisen samler kulturlivet til en offentlig kunst- og kultur konference med gratis deltagelse fra hele landet,” som det hedder i en pressemeddelelse. Program og indhold offentligøres i begyndelsen af maj 2020

Debatter i digitale formater

Andet kapitel åbner i et digitalt format med 7 temaspor fra den 20. – 22. august; det er de samme dage, som Kulturmødet Mors ellers var planlagt. Der bliver podcast, live-debatter, kunstøjeblikke og samtaler om kunst og kultur og meget mere. Det fulde program offentliggøres den 1. august 2020.

Tredje kapitel er planlagt til efteråret 2020, når myndighederne igen tillader det. Her byder programmet på forfatteraftener, fællesspisning med samtalemenu, poetiske samtaler, foredrag for filmelskere og klassisk musik i verdensklasse. Alt sammen på Mors og med Kulturmødet som vært. Efterårsprogrammet offentligøres den 1. september 2020.

Blandt samarbejdspartnere er ARoS, Kunsten og Utzon Center, Kulturmonitor, Dansk Magisterforening, Dansk Kulturinstitut, Arkitektforeningen og DR.