Ekstra støtte til kulturlivet i Hillerød

Del artiklen:
Royal Stage er en del af Frederiksborg Centre, som politikerne i Hillerød byråd nu vil give en hjælpende hånd ved at fremrykke udbetalingen af støtten.
Royal Stage er en del af Frederiksborg Centre, som politikerne i Hillerød byråd nu vil give en hjælpende hånd ved at fremrykke udbetalingen af støtten. - Foto: royalstage.dk

Politikerne i Hillerød Byråd vil droppe at tage husleje og fremrykke tilskud for at hjælpe kultur- og foreningslivet, så alle kommer gennem coronakrisen.

Af Lene Vind, [email protected]

Økonomiudvalget i Hillerød Kommune besluttede på mødet i sidste uge at støtte de mange aktører i kultur-, idræts-, fritids- og foreningslivet ved at fremrykke udbetaling af tilskud, fritage aktører midlertidigt fra lejebetaling eller udsætte betalingen af forpagtningsafgift.

Det fremgår af en artikel i Hillerød Posten. I den nordsjællandske kommune er man ligesom i alle andre kommuner optaget af, at så mange kulturtilbud som muligt overlever coronakrisen.  Hillerød Camping er en af dem, som lider under de manglende gæster og her vil politikerne udsætte betaling af forpagtningsafgiften på 150.000 kroner. Og politikerne vil overveje en nedsættelse af afgiften, hvis de økonomiske konsekvenser bliver for stor for campingpladsen. “Det er et spørgsmål om, at aktørerne står der igen på den anden side af denne krise og venter på os. Der er en masse hjælpepakker, men vi vil se på, hvad vi kan gøre, så de har mulighed for at overleve og stadig være der, når vi kan leve almindeligt igen,” siger borgmester Kirsten Jensen (S) til Hillerød PostenStore samlingssteder får hjælp Det lokale sports- og konferencecenter FrederiksborgCentret står også på listen over dem, politikerne gerne vil støtte. Det kan ske ved at forudbetale tilskuddet på 11 millioner kroner nu i stedet for om et par måneder. Den samme fremgangsmåde foreslået også over for aftenskolerne og erhvervsforeningen C4. En anden måde at støtte kulturlivets aktører er en midlertidig fritagelse husleje af kommunale lokaler. Derfor foreslår politikerne, at det sker i tilfælde Salto og Gørløse Forsamlingshus.  Politikerne ønsker i øvrigt at se nærmere på, om retningslinjerne for at søge penge i kultur- og eventpuljer skal ændres. “Lige nu er alt jo aflyst, og hvis kulturaktørerne ikke har nogen økonomi, så kan vi ikke forvente, at de står parat, når vi igen får mulighed for at besøge dem. Så vi skal sikre, at de overlever og ikke går ned under coronakrisen. Det er vigtigt, at alle de her forskellige organisationer, foreninger og campingpladsen også er der på den anden side,” siger Kirsten Jensen til Hillerød Posten.  

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her