Sådan har udgifter til undervisning udviklet sig i alle kommuner

Del artiklen:

Mens Fredensborg Kommune i 2019 hævede udgifterne til undervisning med 15,8 procent, blev de sænket med 5,3 procent i Jammerbugt.

Af Peter Risager, [email protected]

Der er stor forskel på, hvordan kommunernes udgifter til undervisningsområdet har ændret sig fra 2018 til 2019. Mens nogle kommuner har valgt at sætte flere penge af til at styrke området, har andre skåret mærkbart ned på udgifterne.

Særligt Fredensborg, Fanø og Brønderslev har lagt flere penge af til undervisning, mens Jammerbugt, Rødovre og Rudersdal har sparet mest.

Den overordnede udvikling har været ganske stabil, når man korrigerer for pris- og lønudvikling og udviklingen i antallet af 6-16-årige. Med de korrektioner har det vægtede landgennemsnit blot flyttet sig fra 75.727 kroner per 6-16-årig til 75.611 kroner (alle tal i 2020 PL).

Her kan du se, hvordan det har udviklet sig i alle kommuner. Artiklen fortsætter under kortet.

Tallene er fundet med udgangspunkt i de kommunale regnskaber og er trukket for alle funktioner, der vedrører undervisning af 6-16-årige. Dermed er alle funktioner mellem 3.22.01 og 3.22.12 inkluderet i beregningen.

Ser man frem mod budgettet for 2020, vil de fleste kommuner hæve udgifterne til undervisningsområdet per 6-16-årig. Det vægtede landsgennesnit bevæger sig dermed fra 75.611 kroner per 6-16-årig til 76.143 kroner. Om dette budget afspejler virkeligheden er dog svært at forestille sig, da coronakrisen unægteligt vil rykke rundt på området.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her