Ledigheden stabil før corona

Del artiklen:

Inden 9. marts var ledigheden i Danmark omkring 3,7 procent af arbejdsstyrken. I kommunerne lå ledigheden fra tre til syv procent.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]
og Peter Risager, [email protected]
og Ritzau, [email protected]

Inden spredningen af coronavirus i Danmark og de følgende tiltag for at inddæmme den var der forholdsvis rolige tilstande på det danske arbejdsmarked, viser tal fra Danmarks Statistik.

Fra januar til februar var antallet af ledige stort set uændret. Der var 103.900 i februar, hvilket er cirka 100 flere end måneden før. Tallet er sæsonkorrigeret.
Det billede er forandret nu. Siden 9. marts har mere end 50.000 meldt sig som ledige. De seneste fem år har der i den periode været mellem 17.000 og 21.000 nye ledige.

Læs også:
Ledigheden er steget med fra 20 til 40 procent i kommunerne

Da antallet af folk, der har frameldt sig som ledige, ikke har fulgt med, er ledighedskøen vokset med cirka 33.000 fra 9. marts til og med 29. marts ifølge Beskæftigelsesministeriets tal.

Når man framelder sig som ledig betyder det ikke nødvendigvis, at man har fået et job. Det er kun cirka 37 procent af de frameldte. De øvrige kan enten være syge, gået på barsel eller er have påbegyndt en uddannelse.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her