Minister: Målet er stadig en udligningsreform i foråret

Del artiklen:
Social- og indenrigsminister Astrid Krag fastholder ambitionen om at indgå politisk aftale om reform af den kommunale udligning, så den kan få virkning fra 2021.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag fastholder ambitionen om at indgå politisk aftale om reform af den kommunale udligning, så den kan få virkning fra 2021. - Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Social- og indenrigsminister Astrid Krag fastholder ambitionen om at indgå en bred aftale om kommunale udligning her i foråret. Dermed manede hun alle rygter – om at regeringen har opgivet projektet – i jorden.

Af Arne Ullum, [email protected]

Selvom corona-krisen har taget meget af både regeringens opmærksomhed og tid, så fortsætter forhandlingerne om en reform af den kommunale udligning. Og det er målet at nå en politisk aftale tidsnok til, at aftalen kan træde i kraft, når staten melder tilskud og udligning ud til kommunerne senest 30. juni.

Det slog social-og indenrigsminister Astrid Krag (S) fast på et pressemøde i Finansministeriet her torsdag. Dermed manede hun alle tanker i jorden om, at regeringen vil droppe udligningsreformen og lade det gamle system køre videre et år endnu.

“Selvom corona-smitten forandrer meget her og nu, så betyder det ikke, at behovet for et mere retfærdig udligningssystem, der sikrer et Danmark i bedre balance, forsvinder,” siger Astrid Krag og fortsætter:

“Det er stadig min og regeringens ambition at få en udligningsreform på plads, så den sikrer et mere lige Danmark, og det er klart, at det har lidt hastværk, hvis den skal være på plads inden tilskudsudmelding for næste år.”

Læs også:
Analyse: Tre grunde til at udligningsreform kommer under coronakrisen

Ministeren understregede samtidig, at det fortsat er hendes og regeringens mål, at der kommer en bred aftale.

Astrid Krag svarede ikke på, hvornår der er absolut sidste frist for en politisk aftale. Ved reformen i 2012 var den politiske aftale først på plads i første uge af maj, og det indikerer, at regeringen stadig har omkring seks uger at løbe på fra nu af.