Arbejdsløsheden er steget mere end under finanskrisen

Del artiklen:
Opsøg jobcentrene, lyder det fra KL. Medarbejderne er klar til at formidle job til de virksomheder, der mangler ledige - og til at hjælpe ledige i job.
Opsøg jobcentrene, lyder det fra KL. Medarbejderne er klar til at formidle job til de virksomheder, der mangler ledige - og til at hjælpe ledige i job. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Coronakrisen kan koste Danmark op mod 155 milliarder – beskæftigelsen vil blive ramt benhårdt, siger DI.

Af Ritzau, [email protected]

De seneste to uger har coronakrisen kostet flere danskere jobbet, end det var tilfældet i den tilsvarende periode under finanskrisen.

 Det viser beregninger fra Dansk Industri, der er landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation.

 Dansk Industri har fundet frem til, at ledigheden er steget med cirka 10.000 flere personer sammenlignet med de samme uger i 2009, som er det år under finanskrisen, hvor ledigheden var værst.

 – Alene i sidste uge steg ledigheden med næsten 23.000 personer. Det er cirka dobbelt så mange som i samme uge i 2009, siger Steen Nielsen, der er vicedirektør i Dansk Industri.

 Han mener, at de store stigninger i arbejdsløsheden understreger behovet for at få udmøntet regeringens hjælpepakker, så de kan hjælpe hurtigst muligt. 

 Det samme gælder for den trepartsaftale om lønkompensation, som Dansk Industri opfordrer alle virksomheder, der kan, til at benytte sig af. 

 – Vores beregninger viser, at coronakrisen kan komme til at koste dansk økonomi op mod 155 milliarder kroner i år. 

 – Det vil betyde, at væksten vil falde mere, end den samlet set gjorde under hele finanskrisen – og det vil selvsagt ramme beskæftigelsen benhårdt, siger Steen Nielsen.

 /ritzau/