Minister lover at genoptage kampen mod pulje-bureaukrati

Del artiklen:
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil om kort tid tage stilling til, hvordan regeringen vil arbejde videre med det, som den tidligere regering kaldte
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil om kort tid tage stilling til, hvordan regeringen vil arbejde videre med det, som den tidligere regering kaldte "puljehelvedet." - Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Finansministeren vil snart beslutte, hvordan regeringen vil arbejde videre med at bekæmpe bureaukratiet som følge af de mange puljer.

Af Arne Ullum, [email protected]

Regeringen vil inden længe se på, hvad den vil gøre for at bekæmpe bureaukratiet som følge af de mange puljer, som blandt kommuner og regioner, universiteter, små opstartsvirksomheder,
og kunstnere kan søge for at få penge.

Siden marts 2019 har to følgegrupper nedsat af den tidligere regering skullet arbejde med anbefalingerne i en rapport om problemet fra Moderniseringsstyrelsen, udgivet i marts 2019. 

“Regeringen vil på baggrund af afrapporteringen og erfaringerne fra følgegrupperne tage stilling til det videre arbejde. Dette forventes at ske inden længe,” skriver finansminister Nicola Wammen (S) i et svar til Sophie Løhde fra Venstre, der var initiativtager til et opgør med det, hun på et tidspunkt kaldte “puljehelvedet”.

Læs også:
Sophie Løhde kræver opgør med puljehelvede på Kommunal Økonomisk Forum

Det er interessant, at ministeren om de to følgegrupper skriver, at de “skulle arbejde videre med anbefalingerne i afrapporteringen.” Dermed står det åbent, som de to følgegrupper rent faktisk har arbejdet med anbefalingerne fra rapporten.

Alle Folketingets partier indgik et i 2018 en aftale om opgør med puljetyranniet, og her hed det:

”Samtidig noterer partierne sig, at regeringen vil tage initiativ til at rydde op i den tilskudsadministrative jungle, som igennem årene er blevet skabt, når staten hvert år uddeler tilskudsmidler fra flere hundrede ansøgningspuljer til alt fra kommuner og regioner, universiteter, små opstartsvirksomheder, kunstnere osv.
Dette skal bidrage til også at reducere administrationen for de mange puljer, som ikke nødvendigvis er målrettet kommuner og regioner.”

Den formulering betyder, at den nye regering ikke er forpligtet af initiativet, og dermed står finansministeren fri, når han om kort tid skal tage stilling til det videre arbejde.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her