Børnepakke øger refusion med op til 35 procentpoint

Del artiklen:
Den mest markante ændring er anbringelse af tre søskende på institution, hvor refusionsprocenten stiger fra 7 procent til 42 procent. (Arkivfoto)
Den mest markante ændring er anbringelse af tre søskende på institution, hvor refusionsprocenten stiger fra 7 procent til 42 procent. (Arkivfoto) - Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Forslag vil gøre det markant billigere for den enkelte kommune at anbringe flere søskende fra samme familie. Se tallene her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Det bliver markant billigere for den enkelte kommune at anbringe flere søskende fra samme familie udenfor hjemmet, hvis regeringens forslag til refusionsreform bliver gennemført.

NB-Økonomi har regnet på, hvordan refusionsprocenten udvikler sig for anbringelse af mellem en og fire søskende på henholdsvis en almindelig familiepleje, institution og en sikret institution.

Den mest markante ændring er anbringelse af tre søskende på institution, hvor refusionsprocenten stiger fra 7 procent til 42 procent. Modsat ændrer refusionen for en søskende anbragt i familiepleje eller institution sig slet ikke.

Forklaringen er, at den største ændring i de nye refusionsregler ikke er, at der indføres en høj sats på den meget dyre sager over 2.050.000 kroner, men derimod at man i fremtiden vil regne alle anbringelser af søskende som en sag. I de gældende regler regnes søskende kun som en sag, hvis fire eller flere søskende er anbragt.

null