Vaskeægte ildsjæl blev mindet med idrætspris

Del artiklen:
Kulturministerens parasportspris blev uddelt ved det store sportsshow i Boxen i Herning.
Kulturministerens parasportspris blev uddelt ved det store sportsshow i Boxen i Herning. - Foto: Print screen fra www.dr.dk

Lars Larsen blev mindet og kåret som vinder af ’Kulturministerens Parasportspris’ 2019 ved DR’s sportsgalla-show i fredags.

Af Lene Vind, [email protected]

Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt.

I år var det konstitueret kulturminister Rasmus Prehn (S), som havde nomineret Lars Larsen sammen med Landsholdet i kørestolsrugby og Viborg Skytteforening, og det blev kulturminister Joy Mogensen (S), som stod for overrækkelsen af prisen til Lars Larsens enke, Kris Brunsborg, fordi vagtskiftet mellem de to politikere skete omkring nytår. ”Lars Larsen var en vaskeægte ildsjæl, som med en insisterende og trofast indsat har støttet og løftet parasporten i 30 år. Lars Larsen var en forgangsmand, og det mangeårige sponsorat har været til stor gavn for parasportens udvikling”, sagde Joy Mogensen. Kulturministeren håber, at kåringen kan inspirere og motivere andre, fordi bag de sportslige resultater står der ildsjæle, som gør en uundværlig indsats. Lars Larsen og JYSK har været en trofast støtte af parasporten i Danmark og været sponsor i 30 år for Parasport Danmark. ’Kulturministerens Parasportspris’ er en hyldest til en ildsjæl, en paraatlet, en organisation eller andre, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk handicapidræt. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2018. Med hæderen følger 100.000 kroner.