Hovedstadskommuner indleder udligningskampagne på Twitter

Del artiklen:

31 hovedstadskommuner vil formidle facts i ny julekalender, men bliver mødt med masser protester fra provinsens kommunefolk.

Af Arne Ullum, [email protected]

Julekalendre er ofte forbundet med den store julefred, men det gælder ikke en ny julekalender på Twitter fra 31 hovedstadskommuner om effekten af den kommunale udligning.

Budskabet fra de 31 kommuner i Stopforskelsbehandlingen.nu om de 18 milliarder i overførsler fra hovestaden til provinsen og en forskel i rådighedsbeløb for borgerne på cirka 74.000 kroner har affødt skarpe reaktioner fra kommunale folk i provinsen.

S-borgmester advarer regeringen om tab af vælgere i København

Ifølge talsmanden for de 31 kommuner borgmester Steen Christiansen (S) fra Albertslund er formålet med julekalenderen at minde tydeliggøre hovedstadskommunernes synspunkt om, at kommunal udligning også bør tage hensyn til borgernes rådighedsbeløb.

“Så handler det selvfølgeligt grundlæggende om, at man på Christiansborg er i gang med sonderinger i forhold til en udligningsreform, og da ønsker vi at gøre opmærksom på, at hovedstadsområdet er her med de synspunkter, vi nu engang har,” siger han.

Steen Christiansen er ved siden af sin rolle som talsmand for hovedstadskommunerne også en indflydelsesrig borgmester i Socialdemokratiet, og han lægger ikke skjul på, at han i den egenskab gerne vil advare regeringen mod de  mulige konsekvenser for partiet.

“Hvis man er socialdemokratisk regering, så er man nødt til at se på, hvordan partiet er stillet resultatmæssigt i hovedstadsområdet og i særdeleshed i København. Det vil selvsagt give nogle udfordringer, hvis man trækker yderligere ressourcer ud af hovedstadsområdet til  fordel for den vestlige del af Danmark,” siger han.