Frederiksberg fyrer direktør efter forvaltningssjusk

Del artiklen:
På Frederiksberg Rådhus kulegraver man nu alle familiesager efter 'alvorlige fejl', siger borgmester Simon Aggesen. (Arkivfoto)
På Frederiksberg Rådhus kulegraver man nu alle familiesager efter 'alvorlige fejl', siger borgmester Simon Aggesen. (Arkivfoto) - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Frederiksberg Kommune fyrer direktør efter flere alvorlige fejl i sagsbehandling af børne- og ungesager.

Af Alexander Stangeby, [email protected]

Frederiksberg Kommune har valgt at fyre børne- og ungedirektør Inger Andersen, da en intern undersøgelse har fundet flere alvorlige fejl i  sagsbehandlingen igennem en årrække.

Det kom frem i en pressemeddelelse, der blev udsendt onsdag.

Sagsbehandlingsfejlene har været kendt af forvaltningen gennem en længere periode, men det er først for nylig, at politikerne er blevet orienteret. Det har derfor ikke været muligt at handle før nu, fremgår det af pressemeddelelsen.

Udgangspunktet for sagen, er en afdækning som konsulenthuset BDO lavede i foråret, da området og afdelingen arbejdede med et fokus på blandt andet bedre økonomistyring.

Her kom det frem, at der var alvorlige udfordringer med sagsarbejdet i Familieafdelingen, og at det efterfølgende viste sig, at disse udfordringer også kunne findes i en betydelig del af afdelingens andre sager.

35 sager med mangler i procedure og sagsgang

I gennemgangen fremgår det, at man i Familieafdelingen havde 35 sager, hvor der var en række mangler i procedurer og sagsgange. 

Manglerne drejer sig primært om manglende dokumentation, i form af partshøring af forældre og de unge, udarbejdelse af børnefaglig undersøgelse før man iværksætter støtte, systematiske og løbende børnesamtaler samt udarbejdelse og opfølgning på de lovbestemte handleplaner. 

Det kommer dog samtidigt frem i gennemgangen, at nogle af sagsbehandlingsskridtene kan være gennemført i enkelte sager, da de ikke er registreret i deres fagsystem, DUBU, eller har været registreret på en måde, der gør, at man ikke kan trække data ud. 

I gennemgangen har man gennemgået 884 ud af 1.067 sager fra 2012, hvor DUBU blev implementeret, til 12. september 2019. Grunden til, at man kun har gennemgået 884 sager ud af 1.067, skyldes, at de resterende 183 sager var hos Familieafdelingens Modtagelsesteam.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her