Michael Bojesen fortsætter som formand for Statens Kunstfond

Del artiklen:

Teaterchefen for Malmø Opera, Michael Bojesen, er genudpeget som formand for Statens Kunstfond, der er Danmarks største kunstfond.

Af Lene Vind, [email protected]

Kulturminister Joy Mogensen udpegede i sidste uge Michael Bojesen som formand for Statens Kunstfond fra 1. januar 2020 og frem til udgangen af 2021.

Michael Bojesen er teaterchef for Malmö Opera og uddannet dirigent fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium.

”Michael Bojesen har de sidste to år taget Statens Kunstfond i en vigtig retning. Han har vist, at han kan forme Statens Kunstfond på en ny måde, og arbejder ihærdigt for, at kunsten skal være relevant og nærværende for flere i hverdagen. Jeg har derfor ikke været i tvivl om, at han er den rette på posten i de næste to år, og jeg ser meget frem til at følge hans og Kunstfondens videre arbejde,” sagde kulturminister Joy Mogensen i forbindelse med valget af Michael Bojesen.

Michael Bojesen har kvitteret med genudpegningen således:

”Jeg er meget beæret, takker for tilliden og glæder mig over at kunne fortsætte arbejdet med at udvikle Kunstfonden og gøre kunst tilgængelig og relevant for alle i Danmark – uanset hvem de er, hvor de bor, og hvor gamle de er. Vi er stolte over at være med til at sprede tusindvis af kunstoplevelser ud over landkortet hvert år, for kunsten skaber fællesskab og udvikler os som mennesker.”

Legatudvalg takker af

Statens Kunstfonds repræsentantskab har netop udpeget 15 nye medlemmer, der kommer til at udgøre lidt over halvdelen af de nye legatudvalg. De resterende nye medlemmer til Statens Kunstfonds legatudvalg udpeges af den fungerende kulturminister senere på året. 

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond og uddeler hvert år i omegnen af 550 mio. kroner til ca. 6.000 projekter inden for musik, scenekunst, litteratur, arkitektur, billedkunst, kunsthåndværk og design. 

Statens Kunstfond består af 12 kunstfaglige udvalg, hvoraf udvalgsformændene sidder i bestyrelsen, og af et repræsentantskab på 54 medlemmer.