Indenrigsministeren har prioriteret kommuner med lav vækst i indtægter

Del artiklen:
- Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Ritzau Scanpix

Ni ud af de ti kommuner som fik størst vækst i særtilskud har haft en markant lavere vækst i indtægter end resten af landet. Se tallene for alle de kommuner, som fik særtilskud her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har i stor stil prioriteret at give særtilskud til en række kommuner, som har udsigt til store fald i deres samlede indtægter fra skatter, tilskud og udligning i 2020.

Blandt de ti kommuner, som har haft den største vækst i særtilskud pr. indbygger, har de ni kommuner af dem udsigt til en markant lavere vækst i indtægterne næste år.

Gribskov Kommune er den eneste kommune med større vækst i indtægterne end landsgennemsnittet, som har fået ekstra penge fra særtilskudspuljerne.

Modsat er Thisted Kommune den eneste af modtagerne af tilskud, som er gået tilbage i særtilskud pr. indbygger samtidig med at kommunen har en lidt svagere udvikling i indtægterne end landsgennemsnittet.

Læs også:
Kommuner med høj likviditet vil have særstøtte

En række kommuner har ikke fået tilskud på trods af en svagere udvikling i deres indtægter end landsgennemsnittet, men det skyldes angiveligt, at de ikke opfylder kriterierne for at få del i særtilskudspuljerne.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her