Nu har jyske udkantskommuner størst vækst i beskatningsgrundlaget

Del artiklen:

Snakken om, at hovedstaden har den højeste vækst i beskatningsgrundlaget, holder ikke længere. I 2020 tegner det til, at mange jyske udkantskommuner får den højeste vækst. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]

NB: KLIKBAR GRAFIK LÆNGERE NEDE I ARTIKLEN

Bortset fra Gentofte, så står det sløjt til med væksten i udskrivningsgrundlaget i hovedstadskommunerne. Til gengæld kan en række jyske udkantskommuner vise vækstrater, som er blandt landets absolut højeste.

Det viser tallene fra opgørelsen af de enkelte kommuner udskrivningsgrundlag, som Social- og Indenrigsministeriet i dag har offentliggjort.

En del af forklaringen på de høje vækstrater i de jyske udkantskommuner er formentligt, at de kommer fra et meget lavt niveau, og dermed slår en nominel vækst i udskrivningsgrundlaget relativt kraftigt i gennem.