Grundskylden stiger i 48 kommuner i 2020

Del artiklen:

Beregninger fra Nordea, viser at grundskylden vil stige i 48 kommuner, næste år. Det er især boligejerne i hovedstadsområdet, der skal til lommerne.

Af Ritzau, [email protected]

Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftale mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020.

Tusindvis af boligejere vil få en stigning i grundskylden til næste år.

Det viser en beregning fra Nordea, efter at Folketingets finansudvalg har godkendt økonomien i aftalen mellem regeringen og kommunerne om økonomien i 2020.

Grundskylden kommer til at stige i 48 af landets 98 kommuner. Om man rent faktisk får en større regning, afhænger af, hvordan værdien af ens grund har udviklet sig siden 2001.

Læs også: FAKTA: Boligejere i disse kommuner får højere grundskyld i 2020

 – Det er stort set de samme boligejere, der rammes af stigningen i 2020, som også fik en ekstraregning i 2019 og de foregående år, siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, i en skriftlig kommentar.

– Dog bliver antallet af berørte boligejere lidt mindre år for år, i takt med at stadig flere boligejere beskattes af den faktiske værdi af deres grund, siger hun.

Det er især boligejere i og omkring hovedstadsområdet, der får en stor regning. 

Den største stigning er i Frederiksberg Kommune i København. Her kan hver boligejer i gennemsnit se frem til at skulle betale 2870 kroner ekstra om året. 

Nummer to på listen er Rudersdal Kommune i Nordsjælland. Her lyder skattestigningen på 2604 kroner. 

Boligejere i København, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Gentofte følger efter med regninger, der også når op over 2000 kroner for en gennemsnitlig bolig.

Det er muligt at vælge at betale pengene i 2021, men man kan også vente til, at huset en gang skal sælges.

Vælger man at indefryse grundskylden, til huset sælges, skal man være opmærksom på, at der løber renter på i mellemtiden.

/ritzau/